Allt om VVS & Badrum

Backventil – Förebygger översvämning

Är du orolig för att din källare ska råka ut för översvämning? Slappna av, det finns flera saker du kan göra för att förebygga detta. Ett av sätten är att använda sig utav en form av backventil .
En backventil ser till att vatten från gatans ledning inte tränger in i källaren genom t.ex. golvbrunnar. Ventilen ser till så att vattnet endast rör sig i en riktning, alltså att vatten endast går ner i golvbrunnen och inte uppåt. En backventil fungerar automatiskt men kan även stängas helt manuellt, däremot så bör man se över den regelbundet. En dålig skött ventil kan resultera att du inte har något skydd alls när olyckan knackar på dörren. Den kan monteras under ditt källargolv eller i en utvald brunn utanför huset.

Med tanke på att det finns olika brunnar och liknande så finns det även del olika backventiler. Några olika sorter kan vara kägelback, ringback, spjällback och kulbackventil. Modellerna har olika mekanismer och används för olika lösningar. Det kan vara svårt att veta vilken modell som passar dig bäst så därför är det en bra idé att först kontakta en expert. De har erfarenhet och kan ge dig tips på saker du säkert inte tänkt på.

Att få översvämning i källaren kan vara förödande för en villa- eller fastighetsägare. Visst kan du få ekonomisk ersättning av ditt försäkringsbolag men det betyder inte att det gör upp för allt arbete och slit du kan få lägga ner. Även om du skulle hinna upptäcka översvämningen i tid så krävs det ofta ett enormt arbete för att rädda dina saker du har lagrat där. Skulle du mot förmodan behöva ge dig ner i vattnet måste du se till så att strömmen är avslagen då vatten är strömförande. Det är även väldigt viktigt att du tvättar dig ordentligt om du varit i kontakt med avloppsvatten på grund av hälsoskäl.

 

backventil2

 

Att installera en backventil är en låg kostnad om du jämför med vad du försäkrar dig emot. Vänta inte till det är försent, förhindra olyckan innan den kommer.

 

Similar Articles

Backventil – Förebygge... Är du orolig för att din källare ska råka ut för översvämning? Slappna av, det finns flera saker du kan göra för att förebygga detta. Ett av
Att jobba som hantverkare Att vara hantverkare är inte alltid en dans på rosor. Ofta förväntas man leverera ett perfekt resultat på kort tid och inte sällan under svåra arbetsförhållanden. De
Vilket kakel ska man väl... Det finns massor av olika kakel att välja både till kök och badrum. När man renoverar kök och badrum måste man tänka igenom vilken typ av kakel
Regelbunden vitvaruservic... En gemensam tvättstuga är vanligt förekommande i flerfamiljshus. Det är en facilitet som ger upphov till både glädje, nytta och ibland irritation. Arga lappar i tvättstugan kan
Att bygga stora varuhus Det är alltid en stor utmaning att bygga ett stort varuhus, för det kräver att mycket ska planeras, allt från ritningar, vilka entreprenörer som man ska samarbeta
En artikel om murverk Ett murverk är en konstruktion av en vägg, en mur eller helt enkelt en hel byggnad som är sammanfogad av murbruk och lera. Som murverk används olika
Tillverkning av tegel Processen att tillverka tegel kan ske på två olika sätt: genom strängpressning eller genom maskinslagning, men man kan också tillverka handslaget tegel. Strängpressning vs maskinslagning Strängpressning sker
Var, när och hur om Kake... Hur ska man tänka när det kommer till kakelugnar? Framförallt handlar det idag om design. Att det finns bättre värmekällor som fördelar värmen bättre råder det inga
Hantera sopor smart med a... Alla hushåll producerar mängder med avfall varje vecka, år ut och år in. Det blir många kilo avfall per familj som ska tas om hand på något
Transfasts översättning... Det gäller att man vänder sig till rätt översättare när man ska översätta en text till ett annat språk. I värsta fall kan resultatet bli ett helt