Allt om VVS & Badrum

Regelbunden vitvaruservice sparar pengar och höjer kvaliteten

En gemensam tvättstuga är vanligt förekommande i flerfamiljshus. Det är en facilitet som ger upphov till både glädje, nytta och ibland irritation. Arga lappar i tvättstugan kan dels bero på de boende själva, men också på att maskinerna inte fungerar som de ska. I den gemensamma tvättstugan får maskinerna arbeta hårt med alltifrån mattor till fintvätt och torkning. Av både ekonomiska skäl och av tillgänglighetsskäl är det viktigt att serva vitvarorna i tvättstugan regelbundet.

Om maskinerna fungerar tack vare regelbunden vitvaruservice för tvättstugan undviker man också alla hemmafixare som gärna vill bända lite på tvättmaskinsluckan eller skruva loss delar på maskinerna för att själva försöka laga dem.

Service av tvättmaskin

Ludd från kläder, grus i fickor, kvarglömda lappar och kvitton i kläder eller ibland andra föremål som råkat komma med i tvättkorgen, kan, om man har otur, blockera tvättmaskinsutloppet. Detta kan leda till att tvättmaskinen inte fungerar och i förlängningen också till vattenskador i tvättstugan. En regelbunden service och rensning av filter, trumma, pump och avlopp gör att stopp och läckage undviks.

Även givare och styrning på tvättmaskinen samt mekaniska delar kan behöva kontrolleras så att man kan byta ut en del som börjar bli gammal innan den havererar totalt.

Service av torktumlare

Vitvaruservice är även viktigt för torktumlare. Här samlas ännu mer ludd då kläder torkas. Visserligen ska man, efter varje avslutad torkning, tömma filtret, men i en gemensam tvättstuga sker inte alltid detta. Dessutom sprids damm, trots filtertömning, vidare in i maskindelar ibland. Detta kan orsaka stopp i tumlaren men också leda till en brand om mycket torrt, brännbart material kommer in i elektriska maskiner och lägger sig på ytor där det inte ska vara.

Regelbundet underhåll och service är viktigt för alla maskiner och det är en liten kostnad jämfört med att laga en havererad maskin, reparera brand- eller fuktskador eller byta ut hela maskinen. Dessutom blir kunderna, de boende, glada och nöjda och kan utnyttja den gemensamma tvättstugan på det trivsamma och praktiska sätt som det är tänkt.

Similar Articles

Vilket kakel ska man väl... Det finns massor av olika kakel att välja både till kök och badrum. När man renoverar kök och badrum måste man tänka igenom vilken typ av kakel
En artikel om murverk Ett murverk är en konstruktion av en vägg, en mur eller helt enkelt en hel byggnad som är sammanfogad av murbruk och lera. Som murverk används olika
Hantera sopor smart med a... Alla hushåll producerar mängder med avfall varje vecka, år ut och år in. Det blir många kilo avfall per familj som ska tas om hand på något
Backventil – Förebygge... Är du orolig för att din källare ska råka ut för översvämning? Slappna av, det finns flera saker du kan göra för att förebygga detta. Ett av
Tillverkning av tegel Processen att tillverka tegel kan ske på två olika sätt: genom strängpressning eller genom maskinslagning, men man kan också tillverka handslaget tegel. Strängpressning vs maskinslagning Strängpressning sker
Transfasts översättning... Det gäller att man vänder sig till rätt översättare när man ska översätta en text till ett annat språk. I värsta fall kan resultatet bli ett helt
Att jobba som hantverkare Att vara hantverkare är inte alltid en dans på rosor. Ofta förväntas man leverera ett perfekt resultat på kort tid och inte sällan under svåra arbetsförhållanden. De
Att bygga stora varuhus Det är alltid en stor utmaning att bygga ett stort varuhus, för det kräver att mycket ska planeras, allt från ritningar, vilka entreprenörer som man ska samarbeta
Dagvatten är en viktig s... Dagvatten är det vatten som tillfälligt förekommer på markytan eller på en konstruktion. Det kan vara grundvatten som tränger fram från marken, smältvatten från is eller snö
Tidsrapportering via app Jag arbetar som hantverkare och de flesta i min position är mycket väl medvetna om att det inte är jobbet i sig som tar mest tid och