Allt om VVS & Badrum

Att jobba som hantverkare

Att vara hantverkare är inte alltid en dans på rosor. Ofta förväntas man leverera ett perfekt resultat på kort tid och inte sällan under svåra arbetsförhållanden. De senaste åren har flera program på TV så som Fuskbyggarna och Byggfällan visats, vilket har skapat en stor misstänksamhet bland allmänheten. Som hantverkare har man därför alltid ögonen på sig och riskerar att bli hårt dömd för minsta misstag. Många omständigheter råder man inte över som hantverkare och därmed råkar man ut för en rad orättvisor på jobbet.

För det mesta börjar man jobba tidigt på morgonen och beroende på var man ska jobba under dagen finns det en hel del att tänka på. Är det hemma hos en privatperson man ska renovera är man beroende av att komma tidigt innan de åker till jobbet för att bli insläppt. I vissa fall får man låna en nyckel, vilket blir ytterligare en faktor att komma ihåg. Att vara ute i god tid är viktigt, för att hinna komma dit innan person i fråga hinner åka till jobbet till exempel. Alla hantverkare har någon gång varit med om att bli utelåsta då ingen är hemma när man kommer. Detta är ett stort irritationsmoment då man har en deadline att följa och fler jobb att utföra vilket leder till förseningar på alla plan.

Vissa saker rår man inte över, som brist på material eller andra verktyg som någon annan skulle ansvara för att ordna fram. Som hantverkare blir man då den som får ta smällen för detta hos irriterade kunder som undrar varför projekt inte blir klara i tid. Ofta saknar folk också förståelse för att man behöver utföra arbete som kan föra oväsen i perioder och har inte överseende med detta. Hur man än gör går det aldrig att göra alla nöjda, trots att man bidrar till finare hem hos folk när det väl är klart.

Similar Articles

Tidsrapportering via app Jag arbetar som hantverkare och de flesta i min position är mycket väl medvetna om att det inte är jobbet i sig som tar mest tid och
Var, när och hur om Kake... Hur ska man tänka när det kommer till kakelugnar? Framförallt handlar det idag om design. Att det finns bättre värmekällor som fördelar värmen bättre råder det inga
Dagvatten är en viktig s... Dagvatten är det vatten som tillfälligt förekommer på markytan eller på en konstruktion. Det kan vara grundvatten som tränger fram från marken, smältvatten från is eller snö
Regelbunden vitvaruservic... En gemensam tvättstuga är vanligt förekommande i flerfamiljshus. Det är en facilitet som ger upphov till både glädje, nytta och ibland irritation. Arga lappar i tvättstugan kan
Vilket kakel ska man väl... Det finns massor av olika kakel att välja både till kök och badrum. När man renoverar kök och badrum måste man tänka igenom vilken typ av kakel
Tillverkning av tegel Processen att tillverka tegel kan ske på två olika sätt: genom strängpressning eller genom maskinslagning, men man kan också tillverka handslaget tegel. Strängpressning vs maskinslagning Strängpressning sker
Hantera sopor smart med a... Alla hushåll producerar mängder med avfall varje vecka, år ut och år in. Det blir många kilo avfall per familj som ska tas om hand på något
Transfasts översättning... Det gäller att man vänder sig till rätt översättare när man ska översätta en text till ett annat språk. I värsta fall kan resultatet bli ett helt
En artikel om murverk Ett murverk är en konstruktion av en vägg, en mur eller helt enkelt en hel byggnad som är sammanfogad av murbruk och lera. Som murverk används olika
Att jobba som hantverkare Att vara hantverkare är inte alltid en dans på rosor. Ofta förväntas man leverera ett perfekt resultat på kort tid och inte sällan under svåra arbetsförhållanden. De